Corona update

De volgende brief hebben alle ouders/verzorgers en leerlingen ontvangen.

Beste leerlingen, geachte ouders/verzorgers,

 

Het kabinet heeft maatregelen voor het onderwijs afgekondigd die morgen ingaan en in elk geval van kracht blijven tot en met zondag 17 januari. Voor de komende dagen én voor de periode van maandag 4 januari t/m vrijdag 15 januari hebben we de volgende afspraken gemaakt:

 

· Woensdag en donderdag a.s. zijn voor de meeste leerlingen lesvrije dagen uitgezonderd examenklassen. Schoolexamens die gepland staan worden afgenomen. In overleg met docenten van examenklassen wordt bepaald welke lessen in voorbereiding op die schoolexamens doorgang moeten vinden, zie daarvoor Zermelo !!. Sardijn doet dit live voor de examenleerlingen en Wielingen online.

· Vrijdag a.s. is voor iedereen een vrije dag; de schoolgebouwen zijn gesloten.

· Na de kerstvakantie (dus met ingang van maandag 4 januari) blijft het huidige rooster in tact; dus ook met leseenheden van 50 minuten. Echter, de online-lessen duren 40 minuten met steeds een interval van 10 minuten om even te schakelen, rust te nemen, kortom om “scherp te blijven”.

· Na de kerstvakantie volgen de examenklassen van Sardijn onderwijs op school conform het huidige rooster, de examenleerlingen van Wielingen krijgen de lessen online (zie Zermelo).

· Na de kerstvakantie mogen SE’s in (voor)examenklassen doorgang vinden (op school dus); je teamleider vertelt je daar meer over.

· In plaats van de gymlessen verzorgen de docenten LO volgens rooster activiteiten die de sociale cohesie bevorderen.

· De centrale eindexamens 2020-2021 gaan door. De centrale praktische examens van het VMBO waren eerder al komen te vervallen.

· Heeft de leerling geen computer, laptop, Chromebook of iPad tot zijn of haar beschikking, dan kan een Chromebook van school worden geleend. Stuur een e-mail naar de mentor en die regelt het Chromebook.

· Op maandag 4 januari starten de lessen , live voor examenklassen van Sardijn en online voor alle andere klassen vanaf het tweede lesuur ivm de jaaropening voor het personeel.

 

Wij wensen iedereen heel veel sterkte de komende tijd en vooral een welverdiende ontspanning gedurende het kerstreces en natuurlijk een heel gezond en gelukkig 2021 !

 

Mede namens alle collega’s,

Eugène Fagg