€500,- opgehaald voor stichting KiKa

Kanker is al jaren één van de meest gebruikte scheldwoorden in Nederland. En dat terwijl woorden net als een klap in je gezicht, serieus pijn doen. We willen dat dit stopt en zijn daarom samen met de leerlingen van locatie Wielingen de strijd aangegaan.

Geld hebben we opgehaald met verschillende initiatieven: 
•    Vloek je in de klas -> geld in de vloekenpot
•    Bakken en verkopen van cupcakes 
•    Oliebollen bakken en verkopen 
•    Verkopen van schoenen
•    Gesponsorde challenges 
•    Lege flessen inzamelen
•    Klusjes voor familie en vrienden.

Leerlingen die kanker van dichtbij hebben meegemaakt, hebben hun verhaal gedeeld met de leerlingen. Lees de verhalen hieronder.

Schelden met het K-woord raakt mij

“Mijn broertje heeft leukemie, een vorm van kanker in je bloed. 
Hij kreeg het toen hij 8 jaar was en hij is nu 12. Hij had veel pijn aan zijn enkel, had dagen 40 graden koorts en na bloedonderzoek kwam de uitslag dat hij leukemie heeft. 

Hij heeft heel veel in het ziekenhuis gelegen, had veel pijn en hij kon niet naar school en spelen met vriendjes. Ik heb toen veel bij mijn oma gelogeerd. 
Gelukkig moet hij nu niet meer zo vaak naar het ziekenhuis en hij gaat lekker naar school. 
Buiten spelen kan hij maar sporten is lastig. Van een zachte trap met een bal tegen zijn been kan hij al een enorme blauwe plek krijgen. 

Aan kanker ga je niet altijd dood maar het is wel vreselijk om mee te maken. Mijn broertje is gelukkig schoon verklaard en we hopen dat de ziekte weg blijft. 
   
Dus... gebruik een ander woord dan het akelige K-woord, het raakt mij” 

 

Een vriendinnetje van 9 jaar is overleden aan kanker 

“ Kanker is een hele akelige ziekte en het doet mij pijn wanneer iemand de naam van de ziekte als scheldwoord gebruikt. Ik ken mensen die het hebben gehad en er aan zijn overleden. 

Mijn opa is overleden aan kanker. Ik was klein toen hij ziek werd maar weet nog heel goed dat hij veel in bed lag en zijn huid geel werd. Mijn oma is er nog steeds heel verdrietig om. Elke donderdag ga ik naar haar toe en in de weekenden ga ik soms bij haar logeren zodat ze niet zo veel alleen is. Gelukkig hebben we veel mooie foto’s van hem. 

Toen ik op de basisschool zat is een vriendinnetje van mij overleden aan kanker. Ze was heel ziek en moest veel naar het ziekenhuis. Ze kwam op den duur niet meer naar school omdat ze te ziek was. 

Iedereen kan de ziekte krijgen en iedereen kent wel iemand die het heeft gehad. Het doet mij maar ook andere mensen pijn als je dit woord gebruikt als scheldwoord. Gebruik het dus niet meer!”