MTV

Creative

In het creative highschoolprogramma ben je aan het juiste adres als je van urban sketching, muziek maken, grime en dansen houdt. Ben jij creatief genoeg?

Je kunt kiezen tussen:
•    Urban sketching
•    On Stage
•    Beeldende vorming 2d en 3d 
•    Baking Elements
•    Visagie 
•    Grafisch Ontwerpen 
•    Muziek 

Ze staan hieronder toegelicht.

Urban Sketching

Urban sketching Urban Sketching -12 jaar geleden ontstaan in de USA- is intussen ook in Europa een hype. Al tekenend leg je je eigen omgeving vast in een schetsboek en je deelt het online. En dat is veel leuker dan een pic op je smartphone, want je tekent je beleving en niet een kort vergeetmoment. Wil je de echte technieken leren van een illustrator die op heel veel plekken in de wereld heeft geschetst en je alle trucjes vertelt voor een goede illustratie? Join the club; we komen echt op de

On Stage

On Stage is het volledige Urban Art programma voor alle creatives die houden van dans (o.a. hiphop, streetdance, afro), zang/rap, toneel en beeldende kunst (o.a. street art, decorbouw). Je werkt toe naar een voorstelling die we tijdens de Highschoolavond laten zien. Zien wij jou  On Stage? 
 

Beeldende vorming 2d en 3d

Werk jij graag met je handen en heb je leuke en vooral creatieve ideeën? Tijdens dit highschoolpgrogramma komt je handvaardigheid goed van pas en leer je allerlei kunstwerken te maken. Je gaat mozaïeken en met keramiek werken, hiervoor moet je wel tegen vieze handen kunnen natuurlijk. Er wordt namelijk gewerkt met cement en klei. Eerst leer je de basistechnieken en zodra je die beheerst, ga je toffe werken maken.

Baking Elements

Ben jij een echte Baking King of een fantastische Cupcake Queen? Of bak je er juist helemaal niets van, maar wil je het wel leren? Kies dan voor de High School: Baking Elements. Van klassiekers bij de bakker tot alle mooie creaties die je voorbij ziet komen op Instagram. Hartig of zoet; met de juiste elementen en producten leren wij  jou hoe jij jezelf of anderen kunt verrassen met iets lekkers!
 

Visagie

Raak jij altijd geïnspireerd als je de modellen ziet van Hollands Next Top Model, of hoe Nikkitutorials of Kim Kardashian zich opmaken? Je gaat tijdens de lessen stap voor stap leren hoe je iemand opmaakt. Maar er wordt ook naar het haar gekeken, hoe steek je kapsels op en vlecht je in? Er worden verschillende looks gecreërd, van naturel tot show make-up

Grafisch ontwerpen

Hou jij van tekenen en foto’s maken? Wil je meer weten over handlettering of grafitti? Dan is grafisch ontwerpen iets voor jou! Je leert alles over logo’s, merken en reclames, maar ook hoe je een verpakking of een t-shirt ontwerpt. We gaan een lettertype ontwerpen, posters maken voor een festival of een goed doel en een cover voor jouw eigen magazine! We werken met allerlei verschillende materialen en technieken, zoals markers, collages, papier en de camera op je telefoon. Ontdek de designer in jou!

Muziek

Speel jij een muziekinstrument of vind jij zingen helemaal te gek? Tijdens dit highschoolprogramma ga je zelf muziek maken en produceren. Je leert over allerlei muziekgenres, van klassieke muziek tot popmuziek. Je gaat naar een echt orkest en je volgt samen met je medemuzikanten een workshop van een surprise act. Als afsluiter toon je je muzikale talenten!