364

Up-to-date

De wereld is volop in beweging. De veranderingen gaan razend snel. Om jou goed voor te bereiden op je toekomst, houden we ons onderwijs up-to-date. We bieden nieuwe en aantrekkelijke programma’s. Zo ontdek je wat je leuk vindt en waar je goed in bent. Daarom gebruiken we bij een aantal van onze opleidingen het @-tekentje. (Spreek uit als ‘et’).

Theorie en praktijk

Kies je voor M@VO op het Scheldemond College, dan kies je voor een combinatie van theorie en praktijk.

Begeleiding en ondersteuning

In alle opleidingen speelt een goede begeleiding en ondersteuning een rol. Dit gebeurt zoveel mogelijk tijdens de reguliere lessen. Soms heb je meer nodig. Dan kan de school een beroep doen op een team van specialisten. Ga direct naar: Begeleiding en ondersteuning

Juniorcolleges (klas 1 en 2)

Je kunt kiezen uit de volgende programma’s:

Handenarbeid
Kunst (junior art college)

schilderen, fotografie, dans enz.

zaalvoetbal
Sport

Afwisselend programma met bekende en onbekende sporten

Klas 3 en 4

In het derde jaar en vierde jaar kun je op het Scheldemond College kiezen uit twee beroepsgerichte programma’s:

mensen aan bar
C€SH

Sport en Hospitality. De focus ligt op gastvrijheid en op sport. Het ontvangen en bedienen van gasten kun je oefenen in ons prachtige restaurant Colours.

MTV
MTV

Multimedia, Techniek en Vormgeving: de focus ligt op ICT, ontwerpen en podium- en evenemententechniek.

In de loop van het eerste jaar (brugklas) vinden we, samen met je ouders/verzorgers, een leerroute die het beste bij jou past. Aan het eind van het eerste jaar brengt de school een advies uit over de leerroute die je in het tweede jaar gaat volgen. Aan het eind van het tweede jaar, volgt een bindend advies aan ouders en leerlingen voor het te volgen pakket. Er zijn vier verschillende pakketten. Het verschil tussen de pakketten is het aantal uren les in de praktijk. Raadpleeg voor de precieze pakketten en de daarbij horende lessentabellen onze Schoolgids 2017-2018.

H@VO

Ben je best goed in het leren van theorie en toch wat minder praktisch ingesteld? Dan kan je in het derde jaar kiezen voor H@VO. Je volgt dan nog steeds de leerstof uit M@VO, maar dan zonder praktijk. Daarnaast bereiden we je, tot je examen, voor op de overstap naar de HAVO. Je haalt dus eerst je MAVO-diploma. Dan ben je na je examen klaar om te beginnen in HAVO-4.