363/364

Up-to-date

De wereld is volop in beweging. De veranderingen gaan razend snel. Om jou goed voor te bereiden op je toekomst, houden we ons onderwijs up-to-date. We bieden nieuwe en aantrekkelijke programma’s. Zo ontdek je wat je leuk vindt en waar je goed in bent. Daarom gebruiken we bij een aantal van onze opleidingen het @-tekentje. (Spreek uit als ‘et’).

Keuze

Kies je voor @VMBO op het Scheldemond College, dan kies je voor een manier van leren die bij jou past. Je zit in een overzichtelijke, kleine klas en leert vooral door te doen. Zo ontdek je gaandeweg waar je goed in bent en kun je je daar steeds meer op richten.

Begeleiding en ondersteuning

In alle opleidingen speelt een goede begeleiding en ondersteuning een rol. Dit gebeurt zoveel mogelijk tijdens de reguliere lessen. Soms heb je meer nodig. Dan kan de school een beroep doen op een team van specialisten. Ga direct naar: Begeleiding en ondersteuning

Highschool (klas 1 en 2)

Je kunt kiezen uit de volgende programma’s:

Creative
Creative

Maak jij graag muziek of een theaterstuk? Of houd je van schilderen of tekenen?

Da vinci
Da Vinci

Droom jij ervan om de nieuwe Da Vinci, Einstein of Newton te worden?

sport
Sport

Elke week bezig zijn met bekende en onbekende sporten.


Highschool periode

Kies je voor Da Vinci of Creative, dan is dat voor een periode van acht weken (vier uur per week). Je sluit af met een Highschooldag. Daarna kies je een nieuwe module. Kies je voor sport of special, dan sport je een jaar lang. Ook dan heb je Highschooldagen.

Download highschoolbrochure

Highschoolbrochure

Leerroute tweede jaar

In de loop van het eerste jaar (brugklas) vinden we, samen met je ouders/verzorgers, een leerroute die het beste bij jou past. Aan het eind van het eerste jaar brengt de school een advies uit over de leerroute die je in het tweede jaar gaat volgen.