363/364

Up-to-date

De wereld is volop in beweging. De veranderingen gaan razend snel. Om jou goed voor te bereiden op je toekomst, houden we ons onderwijs up-to-date. We bieden nieuwe en aantrekkelijke programma’s. Zo ontdek je wat je leuk vindt en waar je goed in bent. Daarom gebruiken we bij een aantal van onze opleidingen het @-tekentje. (Spreek uit als ‘et’).

Keuze

Kies je voor @VMBO op het Scheldemond College, dan kies je voor een manier van leren die bij jou past. Je zit in een overzichtelijke, kleine klas en leert vooral door te doen. Zo ontdek je gaandeweg waar je goed in bent en kun je je daar steeds meer op richten.

Begeleiding en ondersteuning

In alle opleidingen speelt een goede begeleiding en ondersteuning een rol. Dit gebeurt zoveel mogelijk tijdens de reguliere lessen. Soms heb je meer nodig. Dan kan de school een beroep doen op een team van specialisten. Ga direct naar: Begeleiding en ondersteuning

Juniorcolleges (klas 1 en 2)

Je kunt kiezen uit de volgende programma’s:

Handenarbeid
Kunst (junior art college)

schilderen, fotografie, dans enz.

zaalvoetbal
Sport

Afwisselend programma met bekende en onbekende sporten

In de loop van het eerste jaar (brugklas) vinden we, samen met je ouders/verzorgers, een leerroute die het beste bij jou past. Aan het eind van het eerste jaar brengt de school een advies uit over de leerroute die je in het tweede jaar gaat volgen.