Studierichtingen

Het Scheldemond College is een kleine, maar ‘brede’ scholengemeenschap. Er is veel keuze en er valt van alles te doen. Je krijgt onderwijs dat bij jou past én er zijn steeds kansen om door te stromen. Het eerste en tweede jaar volgt elke leerling 4 uur per week een special.
verdeling leerjaren

Toekomst

Het gaat om jouw toekomst. We bereiden je daar zo goed mogelijk op voor. En we helpen je bij het maken van keuzes. Tegelijk mag je middelbare schooltijd ook best leuk en gezellig zijn, toch? We bieden daarom regelmatig extra’s aan. We nodigen een leuke spreker uit die een gastles verzorgt of een professionele muzikant die een djembé sessie begeleidt. Op andere momenten gaan we naar buiten en bezoeken we een museum of een musical.

Onderwijs

Het gaat uiteindelijk om goed onderwijs. We halen er uit wat er in zit. Daar gaan we best ver in, zelfs al kost dat een jaartje meer. We willen je op allerlei manieren helpen, ook wanneer het op school of daarbuiten even tegen zit. Daarom investeren we in begeleiding en ondersteuning. We streven ernaar dat je een plezierige tijd hebt bij ons en een diploma haalt op het niveau dat bij jou past. Zo kun je later succesvol worden in je vervolgstudie en bij alles wat je doet.