M@VO

Ga je M@VO (KBL/TL) volgen, dan kies je voor een combinatie van theorie en praktijk. De opleiding duurt vier jaar. In klas 1 en 2 krijg je naast de theorievakken ook een praktisch vak en je mag kiezen tussen een highschoolprogramma's/special.

In klas 3 en 4 volg je het praktische gedeelte uit het profiel Dienstverlening & Producten en doet daar ook examen in. Daarnaast kies je een keuzevakrichting; Sport, Hospitality of Multimedia, Techniek en Vormgeving (MTV). Bij MTV leer je bijvoorbeeld hoe je een complete theater- of muziekshow in elkaar zet, inclusief decorbouw. Ook websites ontwerpen en video’s bewerken, hoort hierbij. Bij Hospitality onderzoek je of het werken in een keuken of restaurant iets voor jou is. Heb je een passie voor sport, dan ontdek je hier welke kanten je daarmee op kan.

Up-to-date

De wereld is volop in beweging. De veranderingen gaan razend snel. Om jou goed voor te bereiden op je toekomst, houden we ons onderwijs up-to-date. We bieden nieuwe en aantrekkelijke programma’s. Zo ontdek je wat je leuk vindt en waar je goed in bent. Daarom gebruiken we bij een aantal van onze opleidingen het @-tekentje. (Spreek uit als ‘et’).

Theorie en praktijk

Kies je voor M@VO op het Scheldemond College, dan kies je voor een combinatie van theorie en praktijk.

Begeleiding en ondersteuning

In alle opleidingen speelt een goede begeleiding en ondersteuning een rol. Dit gebeurt zoveel mogelijk tijdens de reguliere lessen. Soms heb je meer nodig. Dan kan de school een beroep doen op een team van specialisten. Ga direct naar: Begeleiding en ondersteuning

Specials

Welke richting je ook volgt, een groot deel van je schooldag besteed je aan verplichte vakken. Daarnaast bieden we op het Scheldemond College een aantal 'specials'. Die geven je de mogelijkheid om onder schooltijd ook intensief bezig te zijn met je sport, hobby, interesse of talent.

Waar gaat jouw hart sneller van kloppen? Wat vind je interessant? Wat wil je later worden? Om te ontdekken wat je wilt en waar je goed in bent, bieden we extra highschoolprogramma’s aan in het eerste en tweede jaar. In blokken van acht weken kun je onder andere kiezen voor kunst, muziek, techniek, koken en programmeren.

Ben je een echte sporter dan kun je ook kiezen voor de sportklas, dansklas of Topsport.

Download highschoolbrochure

Highschoolbrochure 2020-2021.pdf

Leerroute tweede jaar

In de loop van het eerste jaar (brugklas) vinden we, samen met je ouders/verzorgers, een leerroute die het beste bij jou past. Aan het eind van het eerste jaar brengt de school een advies uit over de leerroute die je in het tweede jaar gaat volgen. Aan het eind van het tweede jaar, volgt een bindend advies aan ouders en leerlingen voor het te volgen pakket. Er zijn vier verschillende pakketten. Het verschil tussen de pakketten is het aantal uren les in de praktijk. Raadpleeg voor de precieze pakketten en de daarbij horende lessentabellen onze Schoolgids 2018-2019.

Routes klas 3 en 4

In klas 3 en 4 kan je kiezen uit verschillende routes.

  • H@VO
  • M@VO

H@VO

Ben je best goed in het leren van theorie en toch wat minder praktisch ingesteld? Dan kan je in het derde jaar kiezen voor H@VO. Je volgt dan nog steeds de leerstof uit M@VO, maar dan zonder praktijk. Je volgt een theoretisch pakket met 7 vakken. Daarnaast bereiden we je, tot je examen, voor op de overstap naar de HAVO. Je haalt dus eerst je MAVO-diploma. Dan ben je na je examen klaar om te beginnen in HAVO-4.

M@VO

Je kan ook kiezen voor de route met praktijk. Het praktische gedeelte bestaat uit het profiel Dienstverlening & Producten, dat je verplicht volgt en waar iedere leerling in deze route examen in doet. Daarnaast kies je een keuzevakrichting; Sport, Hospitality of Multimedia, Techniek en Vormgeving (MTV).

De volgende leerweg mogelijkheden kun je in het derde en vierde jaar M@VO volgen:

  • kaderberoepsgerichte leerweg met 4 theorievakken en het profielvak Dienstverlening & Producten. In die vakken doe je ook examen. Je volgt daarnaast een keuzevakrichting;
  • gemengde leerweg met 5 theorievakken waar je examen in doet en het profielvak Dienstverlening & Producten. In die vakken doe je ook examen. Je volgt daarnaast een keuzevakrichting;
  • theoretische leerweg met 6 theorievakken waar je examen in doet en het het profielvak Dienstverlening & Producten. De keuzevakrichting rond je dan af in leerjaar 3.  

Leerlingen in de Gemengde en Theoretische leerweg volgen in leerjaar 3 hetzelfde programma. De splitsing wordt na het derde jaar gemaakt.                                                                                           

Keuzevak richtingen

Je kunt kiezen uit de drie onderstaande keuzevakrichting.

mensen aan bar
Sport Hospitality

Sport of Hospitality. De focus ligt op gastvrijheid en op sport. Het ontvangen en bedienen van gasten kun je oefenen in ons prachtige restaurant Colours.

MTV
MTV

Multimedia, Techniek en Vormgeving: de focus ligt op ICT, ontwerpen en podium- en evenemententechniek.