VWO (gymnasium en atheneum)

Kies je voor Voorbereidend Wetenschappelijk Onderwijs (VWO) op het Scheldemond College? Dan kies je voor één van de beste VWO-opleidingen van het land. We zijn daar trots op!
VWO doe je in zes jaar. Je kunt instromen vanuit de VWO-brugklas. Presteer je heel goed in de HAVO/VWO-brugklas, dan kun je van daaruit ook naar het VWO. In het VWO bereiden we je voor op een studie aan de universiteit. Je krijgt les op een hoog niveau en we dagen je steeds uit om net even verder te kijken. Leerlingen die heel goed zijn in Nederlands of Engels kunnen al in de vijfde klas examen doen.

Natuurlijk helpen we je bij het maken van de juiste keuzes, bijvoorbeeld bij het kiezen van een passend profiel. Zo’n profiel volg je in de bovenbouw die start in klas 4. Maar dat is nu nog heel ver weg.

Academische vorming

Op het VWO bereiden we je voor op een studie aan de universiteit. Je krijgt les op een hoog niveau, waarbij we je steeds uitdagen om net even verder te kijken. Je krijgt een  ‘academische vorming’.

Gymnasium

Het Scheldemond College biedt het volledige gymnasium programma. Vanaf klas twee ga je aan de slag met de Griekse en Latijnse taal. In de derde klas maak je de keuze voor atheneum of gymnasium. Kies je voor het vak Latijnse taal en cultuur, dan ontvang je het gymnasiumdiploma. Een tripje naar Rome in de bovenbouw hoort daar uiteraard bij. Ben je minder goed in talen of heb je minder interesse in de klassieke talen, dan is atheneum een goede keuze.

Begeleiding en ondersteuning

In alle opleidingen speelt een goede begeleiding en ondersteuning een rol. Dit gebeurt zoveel mogelijk tijdens de reguliere lessen. Soms heb je meer nodig. Dan kan de school een beroep doen op een team van specialisten.  Ga direct naar: Begeleiding en ondersteuning

Specials

Welke richting je ook volgt, een groot deel van je schooldag besteed je aan verplichte vakken. Daarnaast bieden we op het Scheldemond College een aantal 'specials'. Die geven je de mogelijkheid om onder schooltijd ook intensief bezig te zijn met je sport, hobby, interesse of talent.

Waar gaat jouw hart sneller van kloppen? Wat vind je interessant? Wat wil je later worden? Om te ontdekken wat je wilt en waar je goed in bent, bieden we extra highschoolprogramma’s aan in het eerste en tweede jaar. In blokken van acht weken kun je onder andere kiezen voor kunst, muziek, techniek, koken en programmeren.

Ben je een echte sporter dan kun je ook kiezen voor de sportklas, dansklas of Topsport.

Download highschoolbrochure

Highschoolbrochure 2020-2021.pdf

Tweede Fase

De Tweede fase start in klas 4. We bereiden je hier goed op voor. We organiseren voorlichtingsavonden voor jou en je ouders/verzorgers en er is extra inzet van je mentor en de decaan. Aan het einde van klas 3 kies je een van de onderstaande profielen.

Download informatiegids Tweede Fase

Tweede fase klas 4, 5, 6
papparazzi
Natuur en techniek (NT)

Dit profiel is gericht op rekenen, bouwen, onderzoeken, testen, analyseren en ontwerpen.


mediatheek
Natuur en gezondheid (NG)

Dit profiel is gericht op onderwerpen als gezondheid, chemie, milieu, water, planten en dieren.

hek plein
Economie en maatschappij (EM)

Dit profiel is gericht op vakgebieden als commercie, economie, administratie, informatie en accountancy.

lachende meiden
Cultuur en maatschappij (CM)

Dit profiel is gericht op onder meer communicatie, talen, kunst en cultuur, toerisme, onderwijs en hulpverlening.

Andere studierichtingen