Wil jij meedoen met landelijk een Corona-onderzoek?

De vakgroep Preventieve Jeugdhulp en Opvoeding aan de Universiteit van Amsterdam doet belangrijk onderzoek naar hoe ouders en kinderen omgaan met de covid-19 pandemie.

Geachte heer/mevrouw,

We bieden ouders met kinderen van 6-17 jaar de mogelijkheid om een korte online vragenlijst (<15 minuten) in te vullen over hun ervaring tijdens deze crisis. Voor dit onderzoek werken wij nauw samen met het Nederlands Jeugdinstituut (NJI). 
 
Deze vragenlijst helpt organisaties om de juiste ondersteuning aan te kunnen bieden aan ouders die hier behoefte aan hebben. Van ouders hebben we teruggekregen dat de vragenlijst op zichzelf hen heeft geholpen zich meer bewust te worden hoe ze omgaan met deze moeilijke tijd en hen heeft geholpen om zich minder alleen voelen. 
 
In de eerste weken van de studie hebben we al cruciale en bruikbare inzichten verzameld over het gezinsleven en de behoefte van gezinnen tijdens deze crisis. Bijgevoegd vindt u een aantal voorlopige resultaten, die wij ook zullen delen met jeugdorganisaties. Echter, wij zouden graag meer gezinnen bereiken, zodat de resultaten de meerderheid van de Nederlandse gezinnen vertegenwoordigen. 
 
Ziet u wellicht een mogelijkheid om de link naar de vragenlijst te delen via de mailinglijst van uw school, sociale media en/of nieuwsbrieven? Bijgevoegd vindt u een document met daarin een tekst geschikt voor verspreiding onder ouders, maar voelt u vrij om deze tekst aan te passen. Uw medewerking zal enorm op prijs worden gesteld, want hoe meer reacties, hoe beter we kunnen samenwerken om gezinnen te ondersteunen en om hen de juiste informatie te verstrekken in deze moeilijke tijd. 
 
De vragenlijst is op twee manieren te bereiken:
·         via een directe link:  https://uvacommscience.eu.qualtrics.com/jfe/form/SV_72JUAZOcaCiibqt
·         of via onze website https://nl.covidfamilystudy.com/
 
Laat het ons weten als u met ons mee kunt doen om gezinnen te bereiken tijdens de crisis.
 
Alvast hartelijk bedankt voor uw hulp.
 
 
Met vriendelijke groet,
 
Namens het onderzoeksteam
 
Esmée Lalihatu, MSc
Onderzoekscoördinator