Voor wie zijn de dagen bedoeld?

De dag is bedoeld voor jongeren tussen de 12-18 jaar, die voldoen aan een bepaald fysiek sportprofiel en de ambitie hebben om topsporter te worden. Bekijk de verschillende profielen voor de specifieke doelgroep per deelnemende sport. De zoektocht is naar jongeren die de sporten die aanwezig zijn nog niet beoefenen.

Welke sporten nemen deel?

Tijdens de Zeeuwse Talentdagen wordt er gescreend op potentie voor de volgende sporten:
• Beach- volleybal, tennis, soccer
• Volleybal
• Roeien
• Golfsurfen
• Rugby
• Rugby Sevens Dames
• Wielrennen, wegwielrennen, baanwielrenn en Sprint
• Atletiek
• Triathlon
 

Als ik mij heb aangemeld voor de Zeeuwse Talentdagen kan ik dan ook automatisch deelnemen?

Nee. Aanmelding voor de Zeeuwse Talentdagen geeft geen garantie voor deelname aan de Talentdag. Op basis van inschrijfgegevens zal bepaald worden of iemand wordt uitgenodigd voor de Talentdag. Uiterlijk een week voor de Talentdagen krijgt men bericht of ze deel kunnen nemen een de Talentdag. Hierin staan ook meer details over het programma en de locatie.

Als ik mag deelnemen aan de Zeeuwse Talentdagen, wat staat mij dan te wachten?

Gedurende de Zeeuwse Talentdagen worden jongeren gescreend op een aantal profielkenmerken die als minimale voorwaarde per profiel worden gezien om het mondiale podium te kunnen bereiken, waaronder antropometrische en fysiologische kenmerken.

De tests (o.a. wendbaarheid, snelheid en vermogen testen op wattbike en roeiergometer) hebben een professioneel karakter en wij verwachten dan ook dat de deelnemers goed uitgerust aan de dag beginnen en honderd procent inzet tonen tijdens de dag. Specifieke voorbereiding is verder niet nodig. Er zal per profiel worden getest, waardoor men maximaal een dagdeel aanwezig zal moeten zijn.

Ouders/verzorgers kunnen gedurende deze tijd aanwezig zijn en kijken of iets voor zichzelf gaan doen. Deze testdag is tevens nog maar het begin van de weg naar het podium. Er komt uiteindelijk veel meer bij kijken dan de gescreende kenmerken om daadwerkelijk de mondiale top te bereiken. Uitgangspunt die wij hanteren is dat er gemiddeld 8 jaar aan voorbereiding nodig is om te presteren in het internationale senioren veld.

Data en tijdstip Zeeuwse Talentdagen

1 december, Axel, ’t Sportuus

8 december, Vlissingen, Baskensburg

15 december, Goes, Omnium

Tijdstip 09.00 - 17.00 uur

Aanmelden Zeeuwse Talentdagen

Aanmelden: klik hier

Extra informatie Talentdagen

Info Zeeuwse talentdagen