Geschiedenisles in het centrum van Middelburg

Op een stralende dag maakte HAVO 3 een boeiend uitstapje naar Middelburg. Het programma was gevuld met interessante activiteiten die zowel leerzaam als vermakelijk waren voor de leerlingen.

De dag begon met een begeleide stadswandeling, waarbij het thema de Tweede Wereldoorlog was. Onder begeleiding van een deskundige gids werden de leerlingen meegenomen naar belangrijke locaties en monumenten die een rol speelden tijdens deze duistere periode in de geschiedenis. Ze hoorden aangrijpende verhalen en kregen inzicht in de impact van de oorlog op Middelburg en haar inwoners.

Na de indrukwekkende stadswandeling was het tijd voor ontspanning tijdens een ontspannende rondvaart door de grachten van Middelburg. Terwijl de leerlingen langs schilderachtige bruggen en historische gebouwen gleden, genoten ze van het prachtige uitzicht en luisterden ze naar interessante feiten over de stad.

Het hoogtepunt van de dag was de speurtocht door het centrum van Middelburg, met als beloning een heerlijk softijsje. De leerlingen werkten in teams en voltooiden opdrachten en raadsels terwijl ze door de charmante straatjes en pleinen van de stad liepen. De vreugde was voelbaar toen ze hun missie voltooiden en genoten van het welverdiende ijsje.

Het uitstapje naar Middelburg bood de HAVO 3 leerlingen een mix van geschiedenis, ontspanning en plezier. Ze ontdekten de impact van de Tweede Wereldoorlog, genoten van de schoonheid van de grachten en verkenden het historische centrum tijdens de speurtocht. Het was een dag om te leren, te verkennen en te genieten van elkaars gezelschap.