Highschool

Je weet al precies welke richting je later op wilt. Of misschien weet je dat juist nog helemaal niet. Geen nood! Op het Scheldemond College bieden we je in klas 1 en 2 van vmbo, mavo, havo en vwo een Highschoolprogramma aan. Ontdek waar je goed in bent of je juist nog meer ontwikkelen in wat je al leuk vindt. En dat vier uur per week onder schooltijd!

Elke 8 weken kies je een ander programma
En er is veel te kiezen! Bekijk ze hieronder. 

 

CSI

Heb jij altijd al wel eens rechercheur willen zijn? Op Netflix zie je in politieseries altijd ingewikkelde zaken bij het oplossen van een moord. Tijdens dit highschoolprogramma leer je wat er allemaal komt kijken bij het oplossen van een moordzaak: DNA, vingerafdrukken, cryptologie, bloedgroep-onderzoek, microscopie en nog veel meer. DAt alles om uiteindelijk bij de highschool dag een moordzaak  op te lossen. Spannend genoeg?

Proefjes, practicum-onderzoek en veldwerk

Houd je van proefjes, practicum-onderzoek en veldwerk? Dan is deze highschool geschikt voor jou. We onderzoeken organen, gaan op stap in de natuur en doen proefjes in het lokaal. Van ogen, longen en hart naar badbruisballen, plastic, moleculair koken tot planten, dieren en bloemen in de natuur.

Programmeren

Je leert als beginnend programmeur games ontwikkelen met het programma Python. Het zijn kleine opdrachtjes die samen een grote opdracht vormen. Voor de gevorderden kan dit ok in Java.

Urban Sketching & Illustreren

Urban Sketching -12 jaar geleden ontstaan in de USA- is intussen ook in Europa een hype. Al tekenend leg je je eigen omgeving vast in een schetsboek en je deelt het online. En dat is veel leuker dan een pic op je smartphone, want je tekent je beleving en niet een kort vergeetmoment. Wil je de echte technieken leren van een illustrator die op heel veel plekken in de wereld heeft geschetst en je alle trucjes vertelt voor een goede illustratie? Join the club; we komen echt op de meest onverwachte plekken in Vlissingen om te Urban Sketchen en de rest van de wereld te laten zien hoe mooi en bijzonder Vlissingen is.

Illustreren: Houd je van tekenen en zou je eigenlijk veel meer willen leren dan je eigen stijl? Geef je op, want in deze lessen krijg je les van een echte illustrator; Agnes den Hartogh helpt om met verschillende technieken en materialen hele andere stijlen te ontwikkelen. Lijkt he je leuk om bijv. een placemat voor een restaurant te maken, een grafitiwall te ontwerpen of te illustreren voor een magazine of winkel? Doe mee met dit gevarieerde programma waarin we iedere week met andere technieken werken.

Muziek

Leer spelen op instrumenten zoals keyboard, piano, drums, gitaar, basgitaar. Je mag zelf kiezen wat je leuk vindt en je hoeft geen ervaring te hebben met deze instrumenten. Als je al een instrument bespeelt, dan is highschool muziek zeker iets voor jou. Je kan tijdens de muziekles alleen op een instrument oefenen, maar ook samen muziek maken, gewoon omdat het leuk is of omdat we gaan werken naar een optreden voor school, de Kunstbende of voor Buma Music Academy. Tevens gaan we aan de slag met componeren, muziek produceren en remixen met Ableton en zingen we bekende popliedjes(solo of in een groep).

Dop je eigen boontjes

Wil jij thuis ook een keer een potje kunnen koken kies dan voor highschool koken! Tijdens een periode komen verschillende kooktechnieken, culturen/ landen, produkten ect. aanbod. Het is geen week hetzelfde. Koken doen we in een schone keuken dus je leert veel over hygiënisch werken en schoonmaken. Makkelijk voor nu en later!

Wat is een latte macchiato? Hoe benader ik gasten? Hoe dek ik een tafel? In Colours maak je kennis met “gastvrij” zijn. Want met een glimlach smaakt het eten lekkerder.

Door samenwerking kan je veel leren en is ook een must.

Beeldende vorming 2D

Highschool 2D neemt je mee in de wereld van het platte vlak. Jij gaat aan de slag met tekenen, schilderen, graffiti, street-art, print techniques en nog zoveel meer. Je leert nieuwe schilder- en tekentechnieken, gebruikt materialen die je nog nooit hebt gebruikt, werkt abstract, decoratief en realistisch, richt exposities in en wordt steeds beter in wat je kan. Laat je verbazen door de mogelijkheden en jouw eigen kunnen..! Zien we jouw bij 2D?

Beeldende vorming 3D

Hou jij van creatief bezig zijn met je handen? Tijdens highschool 3D maken wij mooie kunstwerken. Alle niveaus zijn welkom, als je maar enthousiast bent. We helpen jou op weg met ideeën en je leert handigheidjes in het omgaan met knutselmateriaal en gereedschap. Leuk als je bij ons komt.

Techniek

Heb jij twee rechterhanden en altijd al gehouden van robotica, 3d printers, boren, zagen en elektronica? In dit higschoolprogramma ga je samen met je klasgenoten werken aan een een leuke opdracht. Jij mag hier zelf bepalen wat je gaat doen, als jij jezelf al met een hamer in de hand ziet staan ben je bij dit programma helemaal op je plek.

Sportvissen

Als jij een echte fan bent van vissen ga jij voor dit higschoolprogramma. Tijdens dit programma ga jij samen met je klasgenoten de natuur in op zoek naar de beste plekken om te vissen, zowel in zoet als in zout water. Jij kan met een echte spinhengel van 2.70 m geep, makreel, zeebaars en platvis binnenhalen vanuit het zoute water. In het zoete water vis je vooral op karper, giebel en brasem. Naast het vissen leer je ook nog eens veel over de achtergrond van vissen en de biologische aspecten. Durf jij het aan?

Lego Mindstorms

Lego Mindstorms zijn robots van Lego. Je moet de Lego zelf programmeren. Je kunt de Lego robot programmeren dat hij bijvoorbeeld een rondje rijdt (als je een Lego robot bouwt met wielen), of dat de Lego robot een paar verschillende taken achter elkaar uitvoert.

Behalve een Lego robot kan je nog veel meer maken van Mindstorms. Verder kun je ook nog dingetjes zelf bedenken wat je leuk vindt. Als je klaar bent met bouwen dan kun je 'm programmeren. Dat gaat met behulp van een programma.

Dus je gaat èn aan de slag met het bouwen van verschillende Lego robots èn je leert daarbij de robot te programmeren!!

Science

In de toekomst zijn we op zoek naar echte “Da Vinci's”. Vraag jij je wel eens af hoe iets werkt? Wil jij ontdekken hoe je zelf iets technische kan bouwen. Je wil programmeren, 3D virtual reality ervaren, met drones vliegen en zelf onderdelen kunnen maken. Dan zijn we op zoek naar jou.

Website bouwen

Wist je dat een bezoeker van een website binnen 8 seconden de beslissing maakt om te blijven of naar een andere site te gaan? Wist je dat je een “slechte” site zo hebt gevonden, maar een goede vinden best moeilijk is? En hoe kiest Google de volgorde van de sites? Deze vragen worden allemaal beantwoord in Highschool – Webdesign. Hierin krijgen jullie van een grafische designer en een web-development programmeur de tools om een website vanuit het niets zelf te creëren.

Spreken in het openbaar

Het is voor veel leerlingen een bekend verschijnsel: je wilt in de klas wat vragen, maar alleen al bij de gedachte gaat je hart sneller kloppen en stokt je adem. Als je al zo dapper bent dat je toch je vinger opsteekt, is de kans dat er nog wat verstandigs uit je mond komt heel klein geworden. Tijdens de cursus Spreken in het openbaar word je binnen de kortste keren van dat soort ellende verlost. Bovendien leer je hoe je een pakkende mondelinge presentatie kan houden en hoe je een publiek kunt overtuigen van jouw mening.