Highschool

Je weet al precies welke richting je later op wilt. Of misschien weet je dat juist nog helemaal niet. Geen nood! Op het Scheldemond College bieden we je in klas 1 en 2 van VMBO, MAVO, HAVO en VWO een Highschoolprogramma aan. Ontdek waar je goed in bent of je juist nog meer ontwikkelen in wat je al leuk vindt. En dat vier uur per week onder schooltijd!

Elke 8 weken kies je een ander programma. 
En er is veel te kiezen! Bekijk ze hieronder. 

keuze

Urban Sketching

Urban Sketching -12 jaar geleden ontstaan in de USA- is intussen ook in Europa een hype. Al tekenend leg je je eigen omgeving vast in een schetsboek en je deelt het online. En dat is veel leuker dan een pic op je smartphone, want je tekent je beleving en niet een kort vergeetmoment. Wil je de echte technieken leren van een illustrator die op heel veel plekken in de wereld heeft geschetst en je alle trucjes vertelt voor een goede illustratie? Join the club; we komen echt op de meest onverwachte plekken in Vlissingen om te Urban Sketchen en de rest van de wereld te laten zien hoe mooi en bijzonder Vlissingen is.

Muziek

Speel jij een muziekinstrument of vind jij zingen helemaal te gek? Tijdens dit highschoolprogramma ga je zelf muziek maken en produceren. Je leert over allerlei muziekgenres, van klassieke muziek tot popmuziek. Je gaat naar een echt orkest en je volgt samen met je medemuzikanten een workshop van een surprise act. Als afsluiter toon je je muzikale talenten!

On Stage

On Stage is het volledige Urban Art programma voor alle creatives die houden van dans (o.a. hiphop, streetdance, afro), zang/rap, toneel en beeldende kunst (o.a. street art, decorbouw). Je werkt toe naar een voorstelling die we tijdens de Highschoolavond laten zien. Zien wij jou On Stage?

Beeldende vorming 2D en 3D

Werk jij graag met je handen en heb je leuke en vooral creatieve ideeën? Tijdens dit highschoolpgrogramma komt je handvaardigheid goed van pas en leer je allerlei kunstwerken te maken. Je gaat mozaïeken en met keramiek werken, hiervoor moet je wel tegen vieze handen kunnen natuurlijk. Er wordt namelijk gewerkt met cement en klei. Eerst leer je de basistechnieken en zodra je die beheerst, ga je toffe werken maken.

CSI

Heb jij altijd al wel eens rechercheur willen zijn? Op Netflix zie je in politieseries altijd ingewikkelde zaken bij het oplossen van een moord. Tijdens dit highschoolprogramma ga je aan de slag met forensisch onderzoek, niet voor een echte moord natuurlijk. Je gaat als het ware aan de slag met praktische vaardigheden van natuur en scheikunde. Deze vakken krijg je nog niet in de brugklas, maar dit kan je zien als iets extra’s! Op de laatste dag ga je zelf aan de slag met je team om een misdrijf op te lossen. Spannend genoeg?

Proefjes, practicum-onderzoek en veldwerk

Houd je van proefjes, practicum-onderzoek en veldwerk? Dan is deze highschool geschikt voor jou. We onderzoeken organen, gaan op stap in de natuur en doen proefjes in het lokaal. Van ogen, longen en hart naar badbruisballen, plastic maken en moleculair koken. En van planten, dieren en bloemen in de natuur en op de snijtafel tot scrub en zelfgemaakte thee van kruiden…

Game design en programmeren

Heb jij altijd al wel eens je eigen game willen programmeren? Tijdens dit highschoolprogramma leer je te denken als een programmeur van games. Bij het programmeren van games komt veel om de hoek kijken. Dit programma wordt onderverdeeld in kleine opdrachtjes die bij elkaar één grote opdracht vormen. Python is een programmeertaal die veel gebruikt wordt onder gamers. Ga jij deze taal gebruiken?

Koken

Kook jij vaak voor je ouders, familie en vrienden? Of lijkt het je wat dit vaker te kunnen doen? Tijdens dit highschoolprogramma ga je samen met andere leerlingen koken in onze professionele keuken. Daarbij ga je geen simpele maaltijd op tafel zetten, maar ga je voor een 7-gangenmenu! Aan het einde mogen je ouders of andere familieleden komen voor een heerlijk diner in restaurant Colours waar jij werkt!

Jong ondernemen

Heb jij altijd al je eigen bedrijf willen opstarten? Tijdens dit highschoolprogramma start jij samen met andere collega’s (klasgenoten) een eigen bedrijf waarmee jullie geld ophalen voor een goed doel. Uiteindelijk heb jij zelf de verantwoording over je bedrijf, het plan en de uitvoering. Je wordt begeleid door een docent, maar jij bent eindverantwoordelijke!

Techniek

Heb jij twee rechterhanden en altijd al gehouden van robotica, 3d printers en werken met een VR-bril, ga dan aan de slag in onze nieuwe science room. In het techniekprogramma komt natuurlijk ook old school boren, zagen en elektronica aan bod? In dit higschoolprogramma ga je samen met je klasgenoten werken aan een leuke opdracht. Jij mag hier zelf bepalen wat je gaat doen. Het highschool programma Techniek is er in twee verschillende vormen. Eén programma is breed en algemeen, maar er is ook een tweede programma dat speciaal gericht is op de techniekvakken voor Vakhavo3 en verdere bovenbouwjaren.

Sportvissen

Heb jij twee rechterhanden en altijd al gehouden van robotica, 3d printers en werken met een VR-bril, ga dan aan de slag in onze nieuwe science room. In het techniekprogramma komt natuurlijk ook old school boren, zagen en elektronica aan bod? In dit higschoolprogramma ga je samen met je klasgenoten werken aan een leuke opdracht. Jij mag hier zelf bepalen wat je gaat doen. Het highschool programma Techniek is er in twee verschillende vormen. Eén programma is breed en algemeen, maar er is ook een tweede programma dat speciaal gericht is op de techniekvakken voor Vakhavo3 en verdere bovenbouwjaren.

Visagie

Raak jij altijd geïnspireerd als je de modellen ziet van Hollands Next Top Model, of hoe Nikkitutorials of Kim Kardashian zich opmaken? Je gaat tijdens de lessen stap voor stap leren hoe je iemand opmaakt. Maar er wordt ook naar het haar gekeken, hoe steek je kapsels op en vlecht je in? Er worden verschillende looks gecreërd, van naturel tot show make-up!

Lego Mindstorms

Vind je het leuk om zelf een robot te ontwerpen en te maken? Kies dan voor highschool Lego Mindstorms. Samen met andere leerlingen ga je aan de slag met jullie robot. De bouwplaat en programmeren doe je vanaf de pc. Met lego bouw je de robot die je daarna met de app gaat besturen. Natuurlijk gaan jullie de strijd aan wie de mooiste, snelste, verrassende robot van de groep heeft!

Kickboksen en weerbaarheid

Ben jij in staat om voor jezelf op te komen of wil je dit juist graag leren? Ben jij de nieuwe Rico Verhoeven of Badr Hari? Binnen weerbaarheid/ zelfverdediging gaan we aan de slag met fysieke en mentale oefeningen zodat je steviger in je schoenen komt te staan. De basistechnieken van zelfverdediging vormen tevens een belangrijk onderdeel van het programma. Durf jij de uitdaging aan!? Kies dan voor weerbaarheid/ zelfverdediging binnen het highschoolprogramma.

Bakken

Ben jij een echte Baking King of een fantastische Cupcake Queen? Of bak je er juist helemaal niets van, maar wil je het wel leren? Kies dan voor de High School: Baking Elements. Van klassiekers bij de bakker tot alle mooie creaties die je voorbij ziet komen op Instagram. Hartig of zoet; met de juiste elementen en producten leren wij jou hoe jij jezelf of anderen kunt verrassen met iets lekkers!

Houtbewerking

Tijdens het highschoolprogramma houtbewerking ga je aan de slag met, HOUT. Je leert alles over diverse technieken en houtsoorten. Je maakt zelf een tekening en gaat lekker aan de slag het hout dat het beste past bij jouw ontwerp. Natuurlijk neem je je zelf gemaakte product mee naar huis!

Download Highschoolbrochure

Highschoolbrochure 2020-2021.pdf