Leerlingen schitteren in musical

Na het succes van ‘High School Musical’ vorig jaar hebben ze op donderdag 8 juni een knallende nieuwe productie op de planken, gezet met als titel: ‘MUSICALS IN CONCERT’.

Ludo Heesters, locatiedirecteur Scheldemond College: ‘Dankzij de deskundige begeleiding door ons artistiek team is het de leerlingen, de dans-, drama-, en zangtalenten in ontwikkeling, gelukt om een fantastische tweede productie op Scheldemond College op de planken te krijgen. Een productie die niet zomaar even op de planken staat.’ Diemer van Wijk regie en script: ‘ “Je zag de leerlingen wekelijks groeien in spel/ zang en dans. De leerlingen werden zekerder van zichzelf en zijn enorm gemotiveerd om de musical tot een succes te maken.’ Mariska Kerst, zangcoach: ‘Zingen, dansen en acteren verbindt. Zo ontstaan er vaak bijzondere vriendschappen. Het allermooiste is het moment wanneer de leerlingen gaan optreden. Dan komen alle disciplines samen en krijgt iedereen een kans om te stralen op dat fantastische podium!”

In deze productie werd het publiek meegenomen met enkele Scheldemondleerlingen. Zij gaan stiekem in de nacht het Scheldemond in. Ze hebben een vlog gezien waarin vlogger Enzi Knal leerlingen oproept in de nacht hun middelbare school in te sluipen en te overnachten zonder dat ze ontdekt worden. Ze voeren diverse vlog-challenges uit, die ons meenemen naar verschillende bekende musicalmedleys, zoals The Wiz, Annie, Disney en Charlie and the Chocolate factory.

Bij het Scheldemond College kiezen leerlingen een extra vak waarin ze hun talenten kunnen ontdekken of ontwikkelen zoals onder andere Sportklas, Muziekklas, Highschool en Musical Class. De leerlingen genieten en leren veel tijdens de Musical Class lessen. Floortje: ‘Ik vind Musical Class leuk omdat ik er vrij kan zijn. Ik ben elke week mijzelf en voel mij er fijn bij! Er zijn leuke docenten en medeleerlingen. Veerle ’Ik speel Charlie. Ik vind de Musicallessen leuk omdat ik van zingen en acteren hou. Ik voel mij vrolijk als ik iedere keer weer op het podium sta. Sarina: ‘ Het is leuk omdat je nieuwe dingen leert ontwikkelen voor publiek.’