Multimedia, Techniek en Vormgeving (MTV)

Alles draait om techniek. Veel van de huidige (media)technieken komen aan bod bij MTV, de afkorting voor Multimedia, Techniek en Vormgeving. De focus ligt op ICT, ontwerpen, podium- en evenemententechniek. Daarbij draaien we niet alleen aan de knoppen, we steken ook flink de handen uit de mouwen!

Waarom kiezen voor MTV?

Ben je creatief en wil je dat koppelen aan ICT, dan ben je bij MTV op de juiste plek. Je krijgt er vakken als web- en appdesign, elektrotechniek, 3D-design, vormgeven, fotografie en film. Een goed evenement kan niet zonder licht en geluid, maar ook niet zonder een mooi decor op de achtergrond. Ook hier staat ‘levensecht’ leren voorop; bij een voorstelling van onze dansklas verzorgen de leerlingen van MTV het licht en het geluid.

Wat doe je bij MTV?
  • Een poster ontwerpen voor een toneelvoorstelling; je maakt foto’s, bewerkt ze in fotoshop en zorgt voor een compleet ontwerp.
  • Een filmpje maken van de acteurs die meedoen aan een toneelvoorstelling; je zoekt de perfecte locatie en de achtergrond en zorgt ervoor dat licht en geluid goed zijn afgesteld.
  • De decors ontwerpen voor een voorstelling; je maakt het ontwerp, kiest de materialen en zaagt, boort, draait en hijst tot alles perfect zit. En die spotlight helemaal boven in het decor? Jij zorgt dat het in orde komt.
Voor wie?

In het derde en vierde jaar van het vmbo (basis, kader, mavo)  kies je uit 1 profiel met 4 keuzevakken.