dans6

Waarom kiezen voor dansklas?

Je krijgt les in de stijlen Klassiek, Jazz en Modern van bevoegde dansdocenten. Kies je voor dans als juniorcollege, dan is het kans om te ontdekken of hierin verder wilt.

Wat doe je in de dansklas?

Kies je dansen als juniorcollege, dan heb je in blokken van ongeveer acht weken vier uur per week les in bijvoorbeeld de stijl Urban. Na die periode kies je voor een ander juniorcollege of ga je door met dans en krijg je les in een andere stijl.

Heb je auditie gedaan voor de dansklas en word je toegelaten, dan krijg je een heel jaar lang 8 uur per week dansles in verschillende stijlen. In de les werken we aan de techniek van elke dansstijl. Binnen deze stijl testen we jouw creativiteit. Hoe geef jij vorm aan wat de docent je aanleert? Wat doe je met de uitvoering van de passen en welke variaties breng je daarin aan? Hoe breng je jouw passie voor dansen over op de groep? En hoe is je sociale ontwikkeling binnen de groep? Je leert werken voor iets wat je wilt, de consequenties daarvan te aanvaarden en afspraken na te komen. Bijvoorbeeld: op tijd in de les zijn, je haar en je kleding in orde hebben, hard werken, leergierigheid tonen, respect voor je medeleerlingen en je docent. Het gaat om professionaliteit en discipline.

Buiten de lessen:

  • bezoek je een vervolgopleiding
  • bezoek je een voorstelling
  • krijg je workshops van stijlen buiten het vakgebied van onze docenten, zoals hip hop
  • bezoek je verschillende optredens binnen en buiten school

Voor wie?

Voor alle leelingen van klas 1 en 2. Je besteedt hier vier uur per week aan. Wil je in aanmerking komen voor de dansklas, dan doe je eerst auditie. Word je geselecteerd, dan dans je 7 uur in de week. De dansklas werkt samen met Dansacademie Codarts in Rotterdam en het CIOS in Goes.