VMBO B

Ga je naar het VMBO basis (Basisberoepsgerichte leerweg/LWOO) dan krijg je een manier van leren aangeboden, die bij jou past. Je zit in een overzichtelijke, kleine klas en leert vooral door te doen. Zo ontdek je gaandeweg waar je goed in bent. Je maakt kennis met verschillende beroepen tijdens het beroepencollege. Daarnaast mag je elke 8 weken een andere highschoolprogramma volgen of een special.

Voor het vervolg in klas 3 en 4 volg je Dienstverlening & Producten. Daarnaast kies je een keuzevakrichting; Sport, Hospitality, Techniek of Multimedia, Techniek en Vormgeving (MTV).

Begeleiding en ondersteuning

In alle opleidingen speelt een goede begeleiding en ondersteuning een rol. Dit gebeurt zoveel mogelijk tijdens de reguliere lessen. Soms heb je meer nodig. Dan kan de school een beroep doen op een team van specialisten. Ga direct naar: Begeleiding en ondersteuning

Keuzes

Welke richting je ook volgt, een groot deel van je schooldag besteed je aan verplichte vakken. Daarnaast bieden we op het Scheldemond College een aantal keuzes. Die geven je de mogelijkheid om onder schooltijd ook intensief bezig te zijn met je sport, hobby, interesse of talent. Je kan kiezen uit: 

Highschool 

Sportklas 

Basketbalklas 

Dansklas

JVOZ 

Topsport

 

 

Leerroute tweede jaar

In de loop van het eerste jaar (brugklas) vinden we, samen met je ouders/verzorgers, een leerroute die het beste bij jou past. Aan het eind van het eerste jaar brengt de school een advies uit over de leerroute die je in het tweede jaar gaat volgen.

Klas 3 en 4

In klas 3 en 4 volg je het praktische gedeelte van het profiel Dienstverlening & Producten en daar doe je ook examen in. Daarnaast kies je een keuzevakrichting:

Sport 

Hospitality

Multimedia, Techniek en Vormgeving (MTV).

Techniek