JVOZ-er Jayven Jansen

Leerling Jayven Jansen is geïnterviewd voor het Voetbaljounaal. Lees het interview hieronder.

Jayven Jansen is dit seizoen aan zijn derde jaar begonnen bij JVOZ waar hij speelt in de JO13.  Hij maakte dit jaar wel een nieuwe stap naar een nieuwe school: het Scheldemond College ‘Dat bevalt echt heel goed, het is een leuke school en ik krijg volop kansen om lekker te voetballen en daar ben ik heel blij mee.’

Voordat Jayven koos voor een stap naar JVOZ speelde hij in de jeugd van SV Walcheren, de club waar ook zijn vader Martijn voetbalde. “Ik train nu vier keer per week en speel daarnaast nog een wedstrijd. Mijn droom is om profvoetballer te worden en ik vind het gewoon leuk dat ik bij JVOZ zoveel mag leren en de kans krijg om als voetballer beter te worden. Maar ik weet ook dat school héél belangrijk is.”

En die school, dat is sinds begin van dit schooljaar dus het Scheldemond College. Een grote stap die de linkspoot tot nu toe in de eerste weken heel goed bevalt. “Ik leer er heel veel nieuwe mensen kennen en er wordt ook heel goed rekening gehouden met het voetballen. Dat vind ik fijn en is ook wel leuk. Alle jongens uit mijn team zitten op het Scheldemond en twee ervan zitten ook bij mij in de klas. Dat is wel leuk vind ik.”

Zijn vader Martijn ziet ook nog een mooi voordeel van de overstap naar het Scheldemond College. “De eerste twee jaar waren best pittig. Toen trainden ze later en moest hij vaak nog wat huiswerk maken toen hij thuis kwam na de training. Nu krijgen ze de mogelijkheid om huiswerk te maken op school en trainen ze direct nadat ze op school klaar zijn. Daardoor heeft Jayven na de trainingen ook even wat rust en dat is wel fijn. Het is minder hectisch en dat is voor iedereen wel prettig.”

De samenwerking tussen Scheldemond College en JVOZ is volgens zowel Jayven als zijn vader Martijn ook heel goed. “Alle ouders kregen vooraf een rondleiding en goede uitleg wat ze konden verwachten. De afstemming tussen school en JVOZ is goed en ze houden prima in de gaten hoe het gaat, zowel op school als met het voetballen. Als je dingen nodig hebt, dan kan je altijd bij iemand terecht met vragen.”

Jayven is blij met zijn nieuwe omgeving. “Het is een leuke school die me kansen geeft om zowel te studeren als te voetballen. Want ik weet goed dat niet iedereen profvoetballer kan worden, maar ik ga het wel proberen.”